Astăzi, împreună cu ziarul "Adevărul", poate fi cumpărat DVD-ul cu producţia "Nemuritorii" "Nemuritorii" începe cu o scenă tare. Un bărbat din ceata lui Costea e împuşcat pentru că
Astăzi, împreună cu ziarul "Adevărul", poate fi cumpărat DVD-ul cu producţia "Nemuritorii"
"Nemuritorii" începe cu o scenă tare. Un bărbat din ceata lui Costea e împuşcat pentru că şi-a încălcat jurământul.
Montajul sonor, asigurat de inginerul de sunet Anuşavan Salamanian, introduce cu ingeniozitate, chiar după prima scenă violentă a filmului, piesa formaţiei Phoenix "În pădurea de la strungă..." Pe acest fundal, apare căpitanul Andrei, călare pe calul său alb.
Imaginea, coloana sonoră şi scenariul filmului sunt extrem de bine realizate, dacă ne gândim că cinematografia română se afla în anul 1974.
Pe genericul de debut al filmului, există următorul motto: "Acei înaintaşi ai noştri care au luptat şi s-au jertfit pentru libertatea, independenţa şi unirea ţărilor române vor rămâne de-a pururi în inimile noastre".
"Undeva, 1611, în Europa"
Într-adevăr, acţiunea propriu-zisă e localizată "undeva, în Europa, în 1611", adică la zece ani după moartea domnitorului Mihai Viteazul şi la 11 ani de la Unire, când căpitanul Andrei, care luptase alături de voievodul român, pribegeşte prin Austria probabil, câştigând bani din ceea ce alţii evitau să facă. Transportarea unui mort de ciumă îi aduce zece galbeni, plus încă zece pe care viteazul îi negociază cu isteţime.
Mortul e dus în cârcă şi, după ce i se sapă o groapă, e aşezat în ea. Bănuind că va fi împuşcat după ce va fi terminat treaba pentru care-l plătiseră străinii, Andrei îi ia prin surprindere pe aceştia şi îi lichidează scurt, alegându-se, în schimbul curajului său, ca pradă de război, cu o pereche de cizme bune, pe care le smulge din picioarele străinului ucis.
Un film care merită