Pepenele, porumbul, îngheţata şi carnea la grătar sunt bogate în vitamine şi au un aport scăzut de calorii Nutriţioniştii ne sfătuiesc cum să combinăm şi să gătim alimentele
Pepenele, porumbul, îngheţata şi carnea la grătar sunt bogate în vitamine şi au un aport scăzut de calorii
Nutriţioniştii ne sfătuiesc cum să combinăm şi să gătim alimentele pentru a avea o dietă sănătoasă în perioada verii.
Fructele şi legumele de sezon, precum şi carnea la grătar sunt baza unei diete în timpul zilelor caniculare.
1 Pepenele - Bogat în nutrienţi, are un aport scăzut de calorii (o felie medie de pepene are numai 40 de calorii).
Acest aliment este bogat în vitamina C, în complexul vitaminic B (ambele asigurând 25 la sută din necesarul de vitamine), vitamina A (10 la sută din necesarul vitaminic) şi minerale precum potasiul şi magneziul.
Nu cumpăraţi pepeni fără seminţe deoarece acestea sunt cele care dau savoare pepenelui şi aduc o parte din nutrienţi.
2 Porumbul - A început să fie din ce în ce mai consumat datorită gustului bun, posibilităţii folosirii acestuia în prepararea mâncării, dar şi nutrienţilor conţinuţi. Un porumb este bogat în nutrienţi şi fibre şi conţine puţine calorii (aproximativ 100).
De asemenea, o porţie de porumb asigură 20 la sută din necesarul zilnic de fibre (cinci grame) şi 20 la sută din necesarul de vitamina B. Porumbul se consumă de obicei împreună cu alte alimente sau doar cu sare şi unt, de aceea un aliment cu 100 de calorii se transformă într-un produs cu 300 de calorii ce creşte nivelul tensiunii arteriale şi afectează arterele. De aceea este indicat să consumăm porumbul simplu, fără a apela la combinaţii nesănătoase.
3 Îngheţata - Vestea bună în ceea ce priveşte acest produs este faptul că au apărut îngheţate cu un conţinut scăzut de grăsimi, fără a se altera gustul. O cupă de îngheţată