Mai mulţi români au cumpărat deja ţigări electronice, fie pentru că ar fi mai sănătoase, fie pentru a se lăsa de fumat. Producătorii chinezi spun despre e-ţigări că nu prezintă niciun
Mai mulţi români au cumpărat deja ţigări electronice, fie pentru că ar fi mai sănătoase, fie pentru a se lăsa de fumat. Producătorii chinezi spun despre e-ţigări că nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, deoarece conţin doar nicotină, nu şi miile de subtanţe toxice existente într-o ţigară convenţională.
Cu toate acestea, nu s-au realizat încă teste care să garanteze siguranţa ţigărilor electronice. Atât în România, cât şi în străinătate, ţigările electronice se comercializează, în general, pe internet. O astfel de ţigară costă în jur de 400 de lei.
Poate fi însă folosită ani întregi. Ceea ce trebuie reînnoit constant este cartuşul. Acesta din urmă durează cât 30 de ţigări convenţionale. E-ţigara satisface nevoia de nicotină şi asigură ritualul clasic al fumatului. În plus, reduce riscul de îmbolnăvire provocat de fumatul pasiv.
Unii preferă e-ţigările pentru că ar fi mai sănătoase, alţii pentru că vor să se lase de fumat
Sute de români au cumpărat deja cel puţin o ţigară electronică. Aceasta costă în jur de 400 de lei, dar poate fi folosită ani la rând.
În multe dintre statele membre ale Uniunii Europene, s-a interzis fumatul în locurile publice, inclusiv în baruri şi cluburi. De anul viitor, în localurile româneşti, jumătate din spaţiul alocat clienţilor va trebui să fie obligatoriu destinat nefumătorilor.
Dependenţii de tutun mai au însă o şansă: chinezii au inventat pentru ei ţigara electronică sau e-ţigara. Lungă şi rigidă, ţigara electronică nu conţine cele 4.000 de substanţe toxice - dintre care multe cancerigene - care se găsesc într-o ţigară convenţională.
Ţigara electronică este, de fapt, un ga