Cărţile pentru şefia administrativă de la regiile autonome craiovene şi de la Compania de Apă „Oltenia“ SA au fost jucate în afara terenului. În plenul şedinţei consiliului local municipal au fost mimate doar intervenţii, votul membrilor CA de la regii rămânând o formalitate.
Membrii Consiliilor de Administraţie de la regiile craiovene propuşi de partidele reprezentate în consiliul local au fost votaţi pe cuvânt. La propunerile făcute de PD-L, PSD şi PNL nu au fost anexate şi dovezile că acele persoane întrunesc condiţiile prevăzute de lege pentru a face parte din Consiliile de Administraţie ale regiilor de autoritate publică. „Noi nu ştim care sunt oamenii propuşi de PSD, iar PSD nu ştie care sunt oamenii propuşi de PD-L. Vă reamintesc: membrii CA trebuie să îndeplinească anumite condiţii, de pregătire şi experienţă profesională, iar noi nu avem de unde să ştim dacă anumite persoane, pe care nu le cunoaştem, îndeplinesc aceste cerinţe“, a spus consilierul democrat-liberal Teodor Radu. Intervenţia lui Radu nu i-a împiedicat însă pe colegii acestuia să voteze propunerile pe nevăzute. În total, consiliul a propus 18 oameni, câte şase pentru fiecare regie, după algoritmul trei din partea PD-L, doi din partea PSD şi unul din partea PNL. „Probabil că CV-urile vor fi depuse în zilele următoare“, a precizat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. În ultimii doi ani, în toate CA-urile de la regii au existat membri care, conform legii, nu puteau face parte din aceste organisme.
Ceaţă la Apă
Dacă manevrele de la Regiile de Transport, Administrarea Domeniului Public şi Termoficare sunt integral la mâna consiliului local şi a primăriei, altfel stau lucrurile la SC Compania de Apă „Oltenia“ SA. Deşi municipalitatea din Bănie este acţionar majoritar la Companie, membrii CA sunt aleşi în urma propunerilor făcute de Asociaţia de Dezvoltare Interco