Un raport international cerea mai multor state, printre care si Romaniei, sa puna la dispozitie elicoptere necesare misiunii de mentinere a pacii desfasurate in regiunea Darfur, din Sudan. Ca urmare, in toamna anului trecut, Franta a cerut mai multor tari europene, printre care si Romaniei, sa participe la o forta multinationala, sub egida UE, in zonele afectate de conflictul din Darfur. In consecinta ministrul Apararii, Teodor Melescanu, anunta, la sfarsitul anului trecut, ca Romania va lua parte la misiunea UE in Darfur cu ofiteri de stat major si cu trupe. Teodor Melescanu isi motiva declaratiile prin faptul ca este "primul an in care Romania este membru UE si este important pentru noi sa participam la o misiune a Uniunii, dar inca nu stim cu cati oameni". Mai mult, ministrul francez al Apararii, Herve Morin, declara, in urma unei reuniuni informale din Portugalia, ca "prietenii nostri romani au spus ca ar putea sa furnizeze, probabil, elicoptere".
Purtatoarea de cuvand a Ministerului Apararii (MAp), Andreea Dumitru, ne-a spus ca Romania nu are un angajament ferm pentru a participa in Darfur si nici nu a existat o solicitare directa a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) in acest sens. Ramane fara raspuns intrebarea de ce s-a razgandit Romania si nu mai vrea sa sprijine Franta, desi ministrul francez al Apararii miza pe ajutorul Bucurestiului.
Integral in Romania libera Un raport international cerea mai multor state, printre care si Romaniei, sa puna la dispozitie elicoptere necesare misiunii de mentinere a pacii desfasurate in regiunea Darfur, din Sudan. Ca urmare, in toamna anului trecut, Franta a cerut mai multor tari europene, printre care si Romaniei, sa participe la o forta multinationala, sub egida UE, in zonele afectate de conflictul din Darfur. In consecinta ministrul Apararii, Teodor Melescanu, anunta, la sfarsitul anului trecut, ca