Două zone urbane sunt mai puternice decât una singură. Pe acest principiu a fost gândită ieri, în Poiana Braşov, crearea unei asociaţii a zonelor metropolitane din România. Această organizare are rolul să uşureze şi să îmbunătăţească drumul acestor judeţe către statutul de metropolă.
Închegarea asociaţiei a fost dezbătută în cadrul conferinţei cu tema „Parteneriat metropolitan naţional pentru dezvoltarea policentrică şi consolidarea competitivităţii României”. Întâlnirea a fost organizată de Asociaţia Metropolitană Braşov (AMB), în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLP), printre participanţi numărându-se edilii din zonele metropolitane Braşov, Iaşi, Constanţa şi sistemul urban Baia Mare. Deşi şi-a confirmat prezenţa în nenumărate rânduri, ministrul Laszlo Borbely nu a fost prezent ieri. În locul lui a participat Mihaela Vrabete, director în cadrul MDLP, care a arătat metropolele „de succes” din comunitatea UE.
Primarul George Scripcaru a subliniat rolul zonelor metropolitane în dezvoltarea României, iar directorul general al Autorităţii de Management POR, Gabriel Friptu, a explicat modul de finanţare al polilor de creştere prin Programul Operaţional Regional (POR)- axa 1. Arhitectul şef al municipiului Braşov, Marilena Manolache, a prezentat stadiul configurării zonelor metropolitane din România şi relevanţa acestora ca actori în dezvoltarea competitivităţii naţionale. Două zone urbane sunt mai puternice decât una singură. Pe acest principiu a fost gândită ieri, în Poiana Braşov, crearea unei asociaţii a zonelor metropolitane din România. Această organizare are rolul să uşureze şi să îmbunătăţească drumul acestor judeţe către statutul de metropolă.
Închegarea asociaţiei a fost dezbătută în cadrul conferinţei cu tema „Parteneriat metropolitan naţional pentru dezvoltarea policentrică şi consolidarea competiti