Finalizarea lucrărilor la vilele ANL este întârziată cu doi ani. Acestea nu sunt conforme nici cu proiectul. Sursa: Nicoleta EneSursa: Marius Nica
1 /.
Cartierul de vile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, cu subvenţie de la stat pentru tineri, amplasat pe strada Morilor din Râmnicu-Vâlcea, trebuia să fie gata de aproape doi ani. Pentru că nu mai aveau unde să locuiască, majoritatea proprietarilor au acceptat să se mute aici, chiar dacă lucrările nu erau finalizate.
Una plăteşti, alta primeşti
Trei dintre cei 17 proprietari refuză însă să accepte locuinţele, pe motiv că acestea nu sunt conforme cu contractul încheiat cu ANL. Ceea ce au descoperit la faţa locului este că majoritatea locuinţelor au unul, maximum doi stâlpi de rezistenţă, în loc de cei trei prevăzuţi în proiectul de execuţie, că uşile de interior nu se închid, că acoperişul este negru în loc de roşu, iar constructorul a executat lucrări în afara contractului şi pe care a cerut bani în plus.
„Au făcut un demisol care nu era în contract şi pentru care am plătit 300 de milioane de lei. Mi-au spus că aşa a dat din construcţie, un demisol. Ei mi l-au făcut şi sunt obligat să-l plătesc. L-am plătit. Una este pe hârtie, alta în realitate. Eu nu mă mut până nu mi se dă casa pentru care am plătit aproape 30.000 de euro“, susţine Ion Ilinca, proprietar în noul cartier.
„Am plătit în plus aproape 10.000 de euro. Am acceptat să mă mut în casă pentru că mi-am vândut apartamentul şi nu mai aveam unde să stau, însă casa nu-i gata deşi au trecut doi ani peste contract“, susţine Cristian Morlova, alt proprietar.
Constructor parlamentar
După ce au luat peste 12.000 de euro credite din bancă pentru locuinţe şi au semnat contractul cu ANL, proprietarii au aflat că nici pământul de sub case nu este gratis, aşa cum