Aproape 200 de candidati liberali la alegerile parlamentare au participat, joi, la Casa Dante din Cartierul Primaverii, la un instructaj facut de catre consultantii premierului Calin Popescu-Tariceanu. Arthur Finkelstein si Tal Silberstein au tinut, timp de doua ore, discursuri despre cum arata o campanie electorala pentru votul uninominal, plecand de la experienta americana. Alte doua ore au fost alocate raspunsurilor la intrebari. Speech-urile s-au tinut in engleza, dar organizatorii au avut grija sa asigure traducere la casti pentru participanti. Cei doi consultanti au prezentat ca regula de baza a campaniei uninominale intalnirile door-to-door, adica direct la usa alegatorilor.
Candidatii liberali au fost sfatuiti sa nu mai fie ahtiati dupa aparitiile in presa si interviuri la televiziuni, pentru ca accentul trebuie pus pe intalnirile directe cu electoratul. Pretendentilor la un fotoliu de parlamentar li s-a spus sa mearga in colegiu si sa bata la usile votantilor, sa se prezinte si sa le spuna oamenilor care este oferta lor electorala. Secretul este insa sa ii asculti pe cei la care mergi, pentru ca, in Romania, politicienii au meteahna de a crede ca ei sunt atotstiutori, au aflat liberalii. De asemenea, ei trebuie sa-si implice in campanie si familiile, sa-si ia cu ei sotii sau sotiile, pentru ca o astfel de implicare creeaza sentimentul alegatorilor ca promisiunile facute vor fi onorate.
Integral in Gandul Aproape 200 de candidati liberali la alegerile parlamentare au participat, joi, la Casa Dante din Cartierul Primaverii, la un instructaj facut de catre consultantii premierului Calin Popescu-Tariceanu. Arthur Finkelstein si Tal Silberstein au tinut, timp de doua ore, discursuri despre cum arata o campanie electorala pentru votul uninominal, plecand de la experienta americana. Alte doua ore au fost alocate raspunsurilor la intrebari. Sp