La Policlinica cu plata din Braila, unde exista o echipa de medici pensionari de elita, care acorda consultatii la preturile cele mai mici din oras, o parte din personal considera ca exista suspiciuni referitoare la legalitatea actelor medicale emise in aceasta unitate, cit si inechitati in impartirea echipelor de medici, aspecte care se repercuteaza asupra veniturilor pe care le cistiga medicii respectivi.
Este vorba despre modalitatea de eliberare a fiselor medicale care trebuie sa ateste starea de sanatate a persoanelor in vederea angajarii sau cele pentru obtinerea permiselor de circulatie. Practic, unii medici sustin ca, in multe cazuri, se elibereaza astfel de fise de catre unii specialisti, fara ca medicii respectivi sa-i vada personal pe pacienti. Mai mult decit atit, din motive umanitare si nu numai, parafele circula de la un medic la altul sau anumiti medici imprumuta parafele colegilor de breasla si parafeaza fisele medicale en-gros. Astfel, pacientii nu mai stau pe la toate usile pentru o semnatura si, pe de alta parte, medicii respectivi acumuleaza cit mai multe fise inscrise in registru.
Avind in vedere aceste aspecte, medicii care chiar isi consulta pacientii inainte de a-si pune parafa pe o fisa se considera defavorizati si apreciaza ca la Policlinica cu plata exista o grava inechitate.
Practici ilegale si necolegiale
"Dupa-amiaza, pe linga faptul ca nu vin medicii din varii motive, fisele se semneaza fara ca posesorii lor sa fie de fata, inclusiv la specialitatea interne, directorul, care este internist, nu ii vede. Cind o persoana are nevoie sa-si faca o fisa, gaseste la usa Policlinicii pe femeia de serviciu si pe cele doua casiere, care-i fac recomandarea sa vina dupa-amiaza, pe motiv ca atunci poate fi gasita toata echipa de medici si ca poate obtine fisa intr-o ora. Cei care nu