Hotdogul, mititeii şi clătitele, alimente prea bogate în calorii. Sursa: Hepta
Micii cu muştar, cârnaţii la grătar şi îngheţata sunt tentaţiile cu care vă îmbie terasele de la mare. Nu uitaţi însă că aceste alimente conţin multe grăsimi, toxine şi zahăr, aşa că încercaţi să fiţi ponderaţi. O bere face cât o pâine la o masă, iar cocktailurile din băuturi alcoolice sunt adevărate «bombe calorice» pentru organism.
1. CÅRNAŢII.Miros bine când sunt fripţi pe grătar, dar sunt extrem de nesănătoşi. Conţin aditivi, conservanţi şi multe, multe grăsimi. „Cârnaţii sunt 90% grăsime şi 10% sare, deci nu fac altceva decât să vă îngraşe“, subliniază profesorul Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Bucureşti.
2. MICII.La fel ca şi cârnaţii, micii aduc în organism toxine şi multe calorii, iar dacă îi combinaţi cu muştar, aveţi în organism o «bombă calorică». „Muştarul, cu care sunt adesea asezonaţi, creşte pofta de mâncare, deoarece este acru, picant şi stimulează secreţia digestivă“, adaugă medicul Constantin Dumitrache.
3. HOTDOGUL.Carnea procesată din hotdog conţine un ingredient cancerigen numit „nitrit de sodiu“. Acesta este foarte periculos pentru organism şi există studii care arată că ar putea fi implicat în apariţia cancerului de colon. „Consumat în exces, acest aliment scade performanţele intelectuale“, consideră medicul Mihaela Ionescu, nutriţionist şi diabetolog la Institutul de diabet „N. Paulescu“ din Bucureşti.
4. ARIPIOARELE PICANTE.Aceste preparate sunt înecate în grăsime, iar coaja crocantă care le înveleşte este foarte nocivă. „Pentru că uleiul în care sunt prăjite este refolosit, aceste produse sunt cancerigene“, explică medicul nutriţionist Mihaela Ionescu. Din cauza modului în care sunt preparate, aripioarele picante stimulează secreţia gastrică şi vă pot da arsuri la stomac