De la intrarea pe piata locala, in 1998, producatorul german de ciment HeidelbergCement a renuntat progresiv la peste 4.000 de oameni, pentru a ajunge in prezent la circa 1.000 de angajati.
"Reducerile de personal s-au facut treptat, intre 1998 si 2007, dar foarte multe dintre ele au aparut ca urmare a externalizarii anumitor activitati", afirma Eliza Udoi, director de resurse umane al Carpatcement Holding, subsidiara locala a nemtilor de la HeidelbergCement.
Reprezentantul Carpatcement mai spune ca reducerea de personal s-a datorat si faptului ca, in momentul privatizarii, in activitatea unitatilor de productie existau active care nu aveau legatura cu productia de ciment, ca de exemplu o fabrica de paine la Bicaz, o societate de turism sau un hotel la Fieni.
Compania germana a achizitionat in 1998 fabrica de ciment Moldocim Bicaz, in 2000 a cumparat Casial Deva, pentru ca doi ani mai tarziu sa cumpere unitatea de productie de ciment Romcif Fieni.
In cadrul celor trei fabrici ale HeidelbergCement de pe piata locala lucreaza 1.000 de angajati. "Angajatii nostri au o dispunere relativ echilibrata in randul unitatilor de productie, in fiecare fabrica fiind aproximativ 300 de persoane".
Reprezentantii companiei au anuntat recent ca intentioneaza sa-si dubleze capacitatea de productie a cimentului, pana la finele anului 2011, prin investitii in valoare de 150 de milioane de euro.
In prima faza a proiectului de investitii pentru marirea capacitatilor de productie, Carpatcement va moderniza si va pune in functiune cea de-a doua linie de productie a fabricii de ciment la Bicaz, aflata in conservare pana la jumatatea lui 2009.
"Ne dorim ca angajatii pentru Bicaz sa fie disponibili pana in martie anul viitor, pentru a avea suficient timp sa-i pregatim. Procesul de recrutare pentru Bicaz nu a inceput, insa va demara dupa per