Piersicile crocante sunt acel desert sanatos cu care chiar si cele mai exigente fotomodele, care tin la silueta ca la ochii din cap, ar putea sa-si incheie ziua. Umplute cu cereale si zahar brun, piersicile crocante iti dau energie si iti lasa un gust pe care nu il poti uita prea usor.
Ingrediente pentru 4 portii:
4 piersici tari
½ ceasca de fulgi de ovaz pentru fiecare piersica, alune taiate si cubulete de zahar brun
2 linguri de faina
1 lingurita de radacina de ghimbir rasa
3 linguri de unt, topit
1 ceasca de vin alb
1 lingura de zahar
Taie piersicile pe jumatate si scoate-le samburii.
Amesteca ovazul, alunele, zaharul brun, faina si ghimbirul. Adauga cate un pic din untul topit peste aceasta combinatie si amesteca bine cu o furculita.
Umple piersicile cu amestecul de ovaz si aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt.
Amesteca vinul cu zaharul si toarna-l pe deasupra piersicilor.
Lasa-le la cuptor, la 190ºC, timp de o jumatate de ora sau pana cand piersicile se inmoaie.
Cand le servesti, le poti stropi cu sucul din vasul de copt.
Sursa: nwcherries.com Piersicile crocante sunt acel desert sanatos cu care chiar si cele mai exigente fotomodele, care tin la silueta ca la ochii din cap, ar putea sa-si incheie ziua. Umplute cu cereale si zahar brun, piersicile crocante iti dau energie si iti lasa un gust pe care nu il poti uita prea usor.
Ingrediente pentru 4 portii:
4 piersici tari
½ ceasca de fulgi de ovaz pentru fiecare piersica, alune taiate si cubulete de zahar brun
2 linguri de faina
1 lingurita de radacina de ghimbir rasa
3 linguri de unt, topit
1 ceasca de vin alb
1 lingura de zahar
Taie piersicile pe jumatate si