Consumul exagerat de bauturi alcoolice este principala cauza a agresiunilor din mediul rural, arata o analiza realizata recent de politistii ieseni.
Alte cauze sunt lipsa comunicarii, educatia deficitara, situatie materiala precara si lipsa unor alternative de petrecere a timpului liber, informeaza, luni, NewsIn.
"Ca mod de operare, se distinge lovirea cu pumnii, palmele sau picioarele, care de multe ori poate implica si utilizarea unei arme artizanale, cum ar fi un par sau o bata.
Cauzele care stau la baza agresiunilor sunt constituite de consumul excesiv de alcool, care de cele mai multe ori duce la stari conflictuale spontane", a declarat subinspectorul Anca Anton, sociolog la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi.
Politistii sustin ca, in 56% dintre cazuri, agresorul este o persoana cunoscuta de victima, in timp ce in 29% dintre cazuri, relatia agresor-victima implica diferite grade de rudenie.
Conform analizei, 69% dintre victimele agresiunilor din mediul rural sunt barbati.
"In mai bine de jumatate dintre cazuri, agresorii nu au actionat singuri, in perioada analizata au fost 331 de agresiuni in care au fost implicati 658 de agresori. In general, autorii sunt adulti, cu varsta cuprinsa intre 30 si 44 de ani, fara ocupatie, avand doar studii generale.
Victimele sunt mai in varsta decat agresorii, aflandu-se in relatii de rudenie cu agresorii sau fiind simple cunostinte", a mai spus subinspectorul Anton.
35% dintre agresiuni s-au desfasurat la locuinta victimei sau a agresorului, 30% au avut loc in strada, 10% in baruri sau discoteci, iar restul in diverse alte locuri.
Consumul exagerat de bauturi alcoolice este principala cauza a agresiunilor din mediul rural, arata o analiza realizata recent de politistii ieseni.
Alte cauze sunt lipsa comunic