ROMANIAFILM vs MCC ● O Regie aproape falimentara
Membrii Sindicatului Liber RomaniaFilm acuza Consiliul de Administratie al RADEF RomaniaFilm ca la intilnirea de la 30 iulie 2008 a luat hotariri cu "caracter penal".
ROMÂNIAFILM vs MCC ● O Regie aproape falimentară
Membrii Sindicatului Liber RomâniaFilm acuză Consiliul de Administraţie al RADEF RomâniaFilm că la întîlnirea de la 30 iulie 2008 a luat hotărîri cu "caracter penal".
Hotărîrile luate în şedinţa "extraordinară" (termenul din ghilimele figurează în Convocatorul semnat de Demeter Andras Istvan, Camelia Marcu, Roxana Ionescu şi Mihai Vasile – membri ai CA RADEF RomâniaFilm – Convocator adresat "domnului Mihail Ţintea", prin care acesta era invitat să participe la întîlnirea din data de 30 iulie 2008 de la Ministerul Culturii şi Cultelor – MCC), au înfierbîntat, din nou, spiritele în cadrul Sindicatului Liber RomâniaFilm. "Sindicatul Liber RomâniaFilm informează opinia publică despre fapte de o gravitate deosebită pe care le constată şi care au culminat la data de miercuri, 30 iulie 2008, la şedinţa Consiliului de Administraţie al RADEF RomâniaFilm", declară sindicaliştii, conduşi de preşedintele Maria Bikfalvi. Aceştia menţionează că, deşi la respectiva şedinţă "s-a luat act de reintegrarea, legală, a lui Mihail Ţintea în funcţia de director general al Regiei, în baza unei hotărîri judecătoreşti definitive şi irevocabile, învestită cu titlu executoriu, întărit şi prin procesul-verbal de executare silită, încheiat de executorul judecătoresc (înregistrat la RomâniaFilm la data de 14.07.2008), totuşi, sfidînd legea, CA a hotărît ca interimatul Regiei să fie asigurat, în următoarele trei luni, de către Maxim Meca". De asemenea, sindicaliştii acuză acelaşi CA al RADEF că, "în mod aberant, decide suspendarea din funcţie a lui Mihail Ţintea, cu toate că acest for deliberati