Vile, masini, depozite bancare care depasesc, in unele cazuri, chiar si 140.000 de euro si salarii impresionante din bani publici. Aceasta este „agoniseala“ unor secretari de stat si sefi de Directii de la Interne, ale caror venituri lunare nu le surclaseaza doar pe cele ale subordonatilor - care ameninta din nou cu proteste, intrucat nu numai ca nu beneficiaza de protectie in fata infractorilor, dar au obtinut cu greu lefuri ce ajung la 1.000 de lei lunar -, ci chiar si pe ale ministrului Cristian David.
Cel putin asa reiese din declaratiile de avere actualizate, publicate pe site-ul ministerului.
Prim-adjunctul ministrului, la concurenta cu seful DGA
Concret, potrivit documentelor, cel mai bine platit angajat al Internelor este, de departe, prim-adjunctul ministrului, secretarul de stat Anghel Andreescu. Desi in declaratia de avere actualizata generalul se fereste sa inscrie venitul anual dobandit de la Ministerul Internelor, declaratia din 2006 - cand ocupa aceeasi functie - arata ca acesta era remunerat cu 15.833 de lei lunar (echivalentul a 4.522 de euro).
„Intre timp, salariul domnului Andreescu a mai crescut cu cateva procente“, sustin surse din minister. Pe langa salariu, chestorul se poate lauda cu o vila, cu o suprafata construita de 300 de metri patrati, dobandita anul trecut, in judetul Ilfov, si cu un autoturism Audi, fabricat in 2007, cumparat „cu banii jos“.
La acestea se adauga depozite insumand 145.000 de euro, la BCR, Bancpost si Banca Romaneasca, deschise anul acesta. La capitolul „salariu“, Andreescu este urmat indeaproape de seful Directiei Generale Anticoruptie, procurorul Irinel Paun, care, potrivit ultimei declaratii de avere, este platit cu 15.720 de lei lunar (4.490 de euro).
Spre deosebire de adjunctul ministrului, magistratul detine jumatate dintr-o casa mostenita de la parinti, in Fil