In urma cu un an, se stingea din viata Florian Pittis, la varsta de 63 de ani, lasand admiratorii indurerati si viata artistica mai saraca.
Boala care l-a doborat, cancerul de prostata, era diagnosticata de mai bine de un an, timp in care Pittis a urmat cu regularitate tratamentele prescrise, aminteste Gardianul in editia electronica de marti
La sfarsitul lunii iulie 2007, artistul a fost internat la Institutul Oncologic Fundeni, iar pe 5 august, Florian Pittis a parasit aceasta lume. Artistul se odihneste acum la Cimitirul Bellu.
Florian Pittis s-a nascut la 4 octombrie 1943 in Bucuresti. Porecla "Motu" i-a fost data de bunica din partea tatalui, pentru ca era primul nepot care urma sa duca numele familiei mai departe si din acest motiv era "mai cu mot". A urmat cursurile Liceului "Gheorghe Lazar" din Capitala, la sectia real - matematica, iar in 1966 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (IATC), la clasa lui Radu Beligan.
De-a lungul carierei sale, Pittis a pus in scena o serie de spectacole, printre care se numara "Cum se numeau cei patru Beatles" de Stephen Poliacoff, a carui premiera a avut loc pe 12 ianuarie 1980, "Cainele gradinarului" de Lope de Vega (1988), "Meditatiile Ritei" de Willy Russel (1989) si "Black & White" de Keith Waterhouse si Willis Hall (1998).
Pittis a format un trio muzical alaturi de Anda Calugareanu si Dan Tufaru, in regia lui Alexandru Bocanet.
Vocea lui Florian Pittis a devenit, alaturi de cele ale Marianei Zaharescu si Luciei Muresan, marca uneia dintre cele mai longevive si cunoscute emisiuni, "Teleenciclopedia".
Ca roluri in cinematografie, Pittis a interpretat eroi din "Gioconda fara suras", "Adio, draga Nela", "Veronica se intoarce", "Innebunesc si-mi pare rau", iar in 2006 si-a imprumutat vocea pentru varianta dublata a filmului