Cetatenii straini, inclusiv cei romani, care au lucrat legal in Israel se pot intoarce in aceasta tara in scop turistic numai dupa o perioada de cel putin un an de la parasirea teritoriului israelian.
Domeniile la care se refera restrictiile de calatorie sunt: agricultura, industrie, constructii, asistenta la domiciliu sau alte servicii, iar persoanele care doresc sa revina in Israel trebuie sa nu fi intampinat probleme de nicio natura in timp ce lucrau in aceasta tara, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.
Anumite categorii de persoane au obligatia de a-si verifica statutul fata de autoritatile israeliene si de a obtine permisiunea autoritatilor israeliene de a intra in tara, inaintea plecarii, pentru a evita sa li se interzica intrarea.
Aceasta obligatie se refera la persoanele care au fost expulzate din Israel, persoanele care au locuit ilegal in Israel, persoanele carora le-a fost refuzata intrarea in Israel, persoanele care doresc sa viziteze cetateni straini care lucreaza pe teritoriul Israelului si rudele cetatenilor straini care lucreaza in Israel.
De asemenea, pasapoartele cetatenilor straini care doresc sa viziteze Israelul trebuie sa fie valabile cel putin sase luni de la data prevazuta pentru intrarea pe teritoriul acestuia, se mai arata in comunicatul MAE.
Ministerul israelian de Interne a decis la 9 ianuarie 2008 sa anuleze vizele pentru cetatenii romani care calatoresc in Israel in scopuri turistice, asa cum se intampla in cazul tuturor celorlalti cetateni UE, iar decizia a intrat in vigoare incepand cu data de 1 martie 2008.
Celelalte tipuri de vize (de munca, studii, etc) raman insa valabile.
Cetatenii straini, inclusiv cei romani, care au lucrat legal in Israel se pot intoarce in aceasta tara in scop turistic numai dupa o perioada de cel p