Construcţiile din lemn, privite până nu demult cu scepticism, au început să prindă şi la noi tot mai mult teren. Casele făcute din buşteni sunt prietenoase cu mediul şi prezintă o serie
Construcţiile din lemn, privite până nu demult cu scepticism, au început să prindă şi la noi tot mai mult teren. Casele făcute din buşteni sunt prietenoase cu mediul şi prezintă o serie de beneficii pentru sănătatea celor care le locuiesc.
Pe lângă buşteni, o astfel de locuinţă impune şi folosirea altor materiale naturale, pentru a nu diminua calităţile lemnului.
Structura de rezistenţă, structura pereţilor, finisajele interioare, cât şi cele exterioare, toate trebuie să fie realizate din materiale naturale. Singura problemă este că pentru materialul lemnos se taie copacii.
De aceea, pentru a reduce pagubele aduse pădurii, unii constructori combină lemnul cu alt material natural, piatra.
Lemnul, material recunoscut pentru calitatea de bun izolator, face dintr-o astfel de locuinţă un spaţiu care foloseşte mult mai puţin aparatele de climatizare. De asemenea, lemnul are puterea de a absorbi undele seismice.
Aceste construcţii din materiale naturale sunt trainice, ecologice, păstrează căldura în timpul iernii şi răcoarea pe durata verii, fiind în plus rezistente la cutremure, datorită elasticităţii
Casele din buşteni sunt în armonie cu natura. Senzaţia de confort şi parfumul lemnului sunt o binecuvântare pentru sănătatea omului.
Pe lângă buşteni, o astfel de locuinţă impune şi folosirea altor materiale naturale, pentru a nu diminua calităţile lemnului. Structura de rezistenţă şi a pereţilor, finisajele interioare, cât şi cele exterioare, toate trebuie să fie realizate din materiale naturale.
Singura problemă este că pentru materialul lemnos se taie copacii. De aceea, pentru a reduce pagubele aduse pădu