Pereţii din cărămizi de sticlă sunt din nou la modă. Designerii de interior apelează la aceştia pentru a crea spaţii interesante, la preţuri accesibile. Un prim atu al folosirii sticlei în
Pereţii din cărămizi de sticlă sunt din nou la modă. Designerii de interior apelează la aceştia pentru a crea spaţii interesante, la preţuri accesibile. Un prim atu al folosirii sticlei în decorarea interioarelor este impactul vizual deosebit pe care îl creează.
"Utilizarea cărămizii din sticlă se recomandă în spaţiile unde nu poate pătrunde lumina naturală, transparenţa ei fiind exploatată la maximum", spune Andreea Speranţa, project manager Knox Design.
Specialiştii avertizează că acest artificiu nu trebuie să înlocuiască total un perete de rezistenţă. Este recomandat ca peretele din sticlă să fie folosit pe post de perete despărţitor sau ca semiparapet cu rol de bar. "Poate fi folosită cu succes şi în cazul calcanelor comune, astfel încât, chiar dacă pereţii a două imobile sunt foarte apropiaţi, se pot folosi iluminatoare", subliniază Speranţa.
Paleta cromatică este variată, dar cele mai căutate culori sunt maro coniac, alb cu dungi sau bule şi nuanţe relaxante ca bleu sau verde-marin. "Excentricii preferă roşul", spune Denisa Ştefănescu, coordonator comunicare Delta Design. Preţurile variază şi ele de la doi la şase euro pe bucată, iar dimensiunile uzuale sunt de 190x190x80 mm sau 240x240x80 mm.
Rezistenţă la foc de până la 60 de minute
Costul redus pe metru pătrat este şi unul dintre principalele avantaje ale pereţilor din cărămidă de sticlă faţă de alte materiale precum PVC sau lemn cu geam termopan. Izolarea termică şi cea fonică se realizează mai bine folosind cărămida de sticlă.
"Foarte rar se va întâlni fenomenul de condens pe suprafaţa interioară a faţadelor din acest material", spune Ştefănescu. Şi rezistenţa la foc