» Arestarea romanului Ady Bunu in Marea Britanie, acum doua saptamani, pentru clonare de carduri si extragerea frauduloasa de bani din conturi fara acordul posesorilor cardurilor, a scos la iveala o "caracatita" de grupuri organizate, cu atributii precise.
» "Romania libera" a mers pe urmele lui Ady Bunu in orasul sau de domiciliu, Bacau, care s-a dovedit a fi o vasta pepiniera de infractori cu carduri bancare.
Romanul de 34 de ani arestat acum doua saptamani in Marea Britanie pentru clonarea de carduri bancare, Ady Bunu, este doar un "soldat" intr-o retea de infractori pe urmele careia se afla autoritatile britanice. "Soldatul" – i se mai spune si "sageata" – este individul de pe treapta de jos a grupului, cel care scoate banii din bancomat cu cardurile falsificate de altii, expunandu-se riscului de a fi prins. Persoane din lumea interlopa spun ca grupul organizat din care facea parte si Bunu este condus de la Bacau in retea sunt sute de oameni racolati din tot judetul. Ultimii arestati pentru fraude cu carduri, acum doua saptamani, sunt tot din Bacau si actionau in Romania si Germania. Din acelasi oras erau si 24 de membri ai unei retele anihilate in capitala Tunisiei in luna martie. Asa cum Valcea a devenit celebra in toata lumea pentru pepiniera de hackeri, Bacaul pare a fi devenit cuibul falsificatorilor de carduri.
Arestarea bacauanului Ady Bunu in Marea Britanie pentru clonare de carduri bancare ar fi ramas o stire ca oricare alta daca el n-ar fi trimis rudelor din Bacau fotografii cu baietelul sau de 9 luni scaldandu-se intr-un morman de bancnote. Poza a facut inconjurul lumii si l-a facut pe "soldatul" Ady celebru. Numele lui complet este Ady Dorel Cristinel Bunu si folosea in Marea Britanie o serie de acte de identitate false pe numele Mircea Fanica Dimitriu, a precizat pentru "Romania libera" Paul Bayes, functionar al