Dacă anul trecut, românii în căutarea unui prim loc de muncă cereau salarii de 300 de euro/lună, în acest an pretenţiile salariale au crescut cu 30% Pretenţiile financiare ale
Dacă anul trecut, românii în căutarea unui prim loc de muncă cereau salarii de 300 de euro/lună, în acest an pretenţiile salariale au crescut cu 30%
Pretenţiile financiare ale tinerilor absolvenţi de facultate sau chiar de liceu au crescut exponenţial în ultima perioadă.
Dacă, până nu de mult, tinerii care terminau şcoala acceptau să lucreze pentru început pe salarii mici, scopul final fiind câştigarea de experienţă, în prezent lucrurile nu mai stau întocmai.
Într-o piaţă a forţei de muncă dominată de frica de a rămâne fără personal, tinerii abia ieşiţi de pe băncile şcolii sunt, în majoritatea cazurilor, cei care dictează nivelul de salarizare pentru funcţiile de juniori pe care sunt încadraţi.
Pretenţiile salariale ale tinerilor care se angajează pentru prima dată ajung să depăşească şi valoarea de 500 de euro, poziţiile ţintite fiind chiar şi cele de director. Specialiştii în resurse umane susţin însă că angajatorii oferă doar 30% din valoarea solicitată.
Limba străină, atu important la angajare
Faţă de prima parte a anului trecut, salariile cerute de tinerii care se află la primul job au crescut în acest an cu aproape 30%, atingând valori cuprinse între 400 şi 500 de euro pe lună. "Dacă anul trecut cereau între 300 şi 400 de euro, poate şi mai mult în funcţie de domeniul în care doreau să se angajeze, în acest an pretenţiile salariale au crescut cu 25-30%", a declarat Claudia Indreica, Managing Partner Psihoselect.
Potrivit studiului realizat de Psihoselect, în primele şase luni ale anului în curs, numărul cererilor de recrutare s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Solicitările au vizat în special poziţiile de top manage