Industria ospitalităţii din zona Golfului Persic va atrage un număr tot mai mare de vizitatori în următorii ani Încetinirea creşterii economice din Europa şi SUA are un impact negativ
Industria ospitalităţii din zona Golfului Persic va atrage un număr tot mai mare de vizitatori în următorii ani
Încetinirea creşterii economice din Europa şi SUA are un impact negativ asupra turismului din mai toate colţurile lumii, însă nu şi când vine vorba de Orientul Mijlociu.
Problemele cu care se confruntă economia mondială din cauza crizei creditelor ipotecare, dar şi a creşterii preţului petrolului ar putea determina o scădere a rezervărilor de camere de hotel cu 3-4% în întreaga lume, se arată într-un raport al Deloitte.
În acelaşi timp, analiştii estimează că numărul celor care vor vizita statele din Orientul Mijlociu va creşte cu 6-10%. Hotelurile din regiune au cel mai mare grad de ocupare, dar şi cele mai mari tarife medii pe noapte, de 74,3% şi respectiv, 181 de dolari, se arată în acelaşi raport.
Oamenii de afaceri preferă Dubaiul
Organizaţia Mondială a Turismului a raportat că, în 2007, 46 milioane de turişti au vizitat Orientul Mijlociu, transformând această zonă într-una dintre regiunile cu cea mai rapidă creştere a industriei turismului, relatează revista "Forbes". Publicaţia americană a realizat o listă a "Comorilor ascunse din Orientul Mijlociu", în care prezintă posibile destinaţii de vacanţă în regiune. Una dintre acestea este Esfahan, care este considerat cel mai frumos oraş al Iranului.
Piaţa Imam, a cărei construcţie a început în anul 1602, este una dintre cele mai mari pieţe publice din lume. Cunoscut sub denumirea de "Elveţia Orientului Mijlociu", şi Libanul are propria "comoară" turistică. Qadisha este una dintre cele mai adânci şi frumoase văi a ţării şi este situată în apropiere de Muntele Liban.
Anali