Unul dintre motivele pentru care romanii au evitat sa-si depuna economiile in banci a fost si rata dobinzii. O perioada lunga de timp randamentele oferite de banci erau mult sub rata de crestere a preturilor.
Bancile comerciale au incercat in ultima perioada sa recistige increderea clientilor si au venit in intimpinarea persoanelor care vor sa economiseasca, plusind in special la capitolul dobinzi.
Iata, in continuare, citeva dintre depozitele la termen oferite in prezent de bancile comerciale.
"Succes" de la BCR este un depozit la termen care poate fi constituit pe 1, 2, 3, 6, 9, 12, 24 sau chiar 36 de luni, in functie de moneda aleasa. Dumneavoastra depuneti banii, iar la sfirsitul perioadei contractuale veti lua suma inapoi plus dobinda de care beneficiati.
Pentru un depozit in valoare de 10.000 de euro pe 12 luni, dobinda este de 3,9%, in cazul in care alegeti plata dobinzii lunar, iar daca alegeti sa primiti dobinda la data scadenta, veti beneficia de o dobinda de 5 procente.
Veti plati si unele comisioane, precum cel de retragere numerar, de 0,5% (minim 2 euro). Alimentarea contului este gratuita, la fel si lichidarea depozitului si retragerile de numerar din depozitele la termen constituite pe termene de 12, 18 si 24 luni la prima scadenta sau dupa prima scadenta.
Bancpost are in portofoliul sau de produse mai multe depozite, clasificate in functie de moneda si timpul de maturitate ale depozitului. Pentru depozitele in euro, Bancpost ofera "Prim", un depozit care poate fi constituit pe 14 zile, 1, 2, 3, 6 si 12 luni.
Dobinda pentru depozitele cu valori peste 5.000 de euro pe 12 luni este de 5,50%.
Constituirea si lichidarea depozitului sint gratuite, retragerea de numerar se taxeaza cu 0,40% din suma retrasa, dar minimum un euro. Veti mai plati si comisionul de administrare