Sedinta Federal Reserve, prin care dobanda la dolar a fost lasata neschimbata la 2%, a determinat un trend ascendent in randul principalilor indici bursieri. Numai ca aceasta crestere pare nefondata din moment ce ’statement-ul’ oficial nu a inclus un ton optimist!
Marti, 5 august, inca dinainte de deschiderea oficiala a bursei de SUA, se anunta a fi o zi pozitiva judecand dupa evolutia contractelor futures pe indici, care indicau o deschidere de +10 puncte pe S&P 500 si de +80 de puncte pe Dow Jones, determinate in mare parte de scaderea pretului barilului de petrol. Odata deschisa piata lucrurile au parut sa se alinieze pentru un trend de crestere: petrolul in scadere, care a atins chiar un minim intra-day la 118 dolari, si ISM Non-Manufacturing Index care a sosit la 49,5 puncte vs 48,6 estimari.
Insa, ceea ce a pus motoarele in miscare pentru o crestere de +2,9% adica 331 puncte pentru Dow Jones a fost statement-ul de la finalul sedintei Federal Reserve. Dobanda la dolar a fost lasata neschimbata la 2% iar textul oficial ce a insotit-o a fost interpretat de piata drept bullish. De ce a interpretat piata asa? Desi recunosc - e greu sa gasesc motivele pentru o asemenea exuberanta -, poate faptul ca doar un singur membru s-a declarat pentru o marire de dobanda a intarit increderea pietei ca in viitorul apropiat rata dobanzii la dolar va ramane neschimbata.
Companiile au crescut - toata lumea a fost optimista. Cauze? Nesustenabile la o prima vedere. Tocmai acest val de optimism copilaresc ma face sa cred ca in zilele urmatoare vom asista la tentative agresive de vanzare.
Comenteaza pe Mersul Trendurilor. Sedinta Federal Reserve, prin care dobanda la dolar a fost lasata neschimbata la 2%, a determinat un trend ascendent in randul principalilor indici bursieri. Numai ca aceasta crestere pare nefondata din moment ce ’state