Noile pasapoarte cu microcipuri, concepute de autoritatile britanice impotriva furtului de identitate, pot fi clonate fara dificultate, in doar cateva minute.
Publicatia The Times dezvaluie ca a facut teste prin care un specialist a clonat cipurile de pe doua pasapoarte britanice si a implantat imagini digitale ale lui Osama bin Laden si ale unui atacator sinucigas, informeaza cotidianul britanic in editia electronica de miercuri.
Cipurile au fost considerate autentice de un program de citire a pasapoartelor utilizat de agentia ONU, in ciuda asigurarilor date de Ministerului britanic de Interne ca cipurile falsificate vor fi depistate la frontiera, pentru ca nu se potrivesc cu codurile dintr-o baza internationala de date.
Din cele 45 de tari care elibereaza astfel de pasapoarte, numai zece s-au inscris in sistemul de coduri Public Key Directory (PKD) si doar cinci il folosesc. Desi este membra a PKD, Marea Britanie nu va folosi acest sistem decat de la anul.
Chiar si asa, sistemul poate fi considerat complet securizat, doar daca va fi folosit de toate cele 45 de tari.
Testele comandate de The Times au aratat ca, daca microcipurile sunt vulnerabile la clonare, atunci in pasapoarte false sau "virgine" pot fi introduse date biometrice false.
Pe de alta parte, contactat de The Times, Ministerul britanic de Interne sustine ca, pana acum, nu s-au inregistrat cazuri de clonare a vreunui pasaport.
Noile pasapoarte cu microcipuri, concepute de autoritatile britanice impotriva furtului de identitate, pot fi clonate fara dificultate, in doar cateva minute.
Publicatia The Times dezvaluie ca a facut teste prin care un specialist a clonat cipurile de pe doua pasapoarte britanice si a implantat imagini digitale ale lui Osama bin Laden si ale unui atacator sinucigas, informeaza coti