- Politistii din Gherla au tras pe dreapta o ambulanta care transporta un pacient in coma pe motiv ca masina avea pornit girofarul.
Politistii clujeni au descoperit o noua metoda de prevenire a accidentelor rutiere: opresc ambulantele cu girofar. Asta i s-a intamplat unui medic de la SJA Bistrita-Nasaud, care a fost oprit in trafic de un politist din localitatea clujeana Fundatura, in timp ce transporta un pacient aflat in stare critica. Revoltat de comportamentul politistului, medicul s-a plans sefilor politiei clujene si a primit un raspuns cel putin hilar. Potrivit doctorului Claudiu Cozmiuc - Berintan, ambulanta mergea cu sirena si girofar cand a fost oprita de un agent de circulatie care i-a intrebat "Ce urgenta aveti voi, ba?". "La acestea, ne-am dat jos din ambulanta, spunandu-i ca este vorba de un pacient critic, aflat in coma de gradul IV, ventilat mecanic. "Agentul X, deoarece nu s-a prezentat deloc, a solicitat sa vada daca e adevarat si a perchezitionat ambulanta. Cand a vazut pacientul, s-a intors si a plecat, refuzand din nou sa se legitimeze", povesteste medicul. El s-a plans ulterior sefilor IPJ Cluj-Napoca si a cerut sanctionarea disciplinara a agentului.
Dupa o vreme, a venit si raspunsul, dat de seful Politiei Municipiului Cluj, comisarul-sef de politie, Laurentiu Moldovan. Departe de a contine eventuale masuri de sanctionare, medicul este informat ca ambulanta a fost oprita si perchezitionata, in ciuda faptului ca circula cu girofar si semnale acustice in functiune, pentru ca depasise viteza legala. "In cursul anului 2008, pe DN 1C in zona localitatii Fundatura am inregistrat un numar record de accidente rutiere cu morti si raniti grav, cu mult peste media anilor precedenti, cauza principala fiind viteza excesiva peste limita legala", spune raspunsul.
- Politistii din Gherla au tras pe dreapta o ambulanta care tra