Functionarii publici sunt “determinati” sa plateasca sume dinainte stabilite in contul pentru ajutorarea sinistratilor, administrat de Secretariatul General al Guvernului. Operatiunile de strangere a banilor au demarat deja in Ministerul Muncii, Ministerul Economiei si Finantelor si institutiile din subordine. Plata se face pe baza de tabel nominal, in care angajatul semneaza ca e de acord sa doneze banii. La Finante, suma difera dupa rang.
Angajatii din Ministerul Muncii, Casa Nationala de Pensii si Inspectia Muncii platesc, dupa ce au semnat tabelele, 50% din stimulentele salariale aferente lunii iulie. Ei spun ca li s-ar fi sugerat ca, in caz de refuz, isi pot lua gandul de la stimulente 4 luni de acum inainte. In Ministerul Finantelor si administratiile financiare, salariatul de rand este “indemnat” sa plateasca un milion de lei vechi, sefii de serviciu, 3 milioane, iar directorii, cate 5 milioane de lei.
Ministrul muncii, Paul Pacuraru, ne-a declarat ca demersul i se pare firesc si ca 50% din stimulentele pe luna iulie reprezinta o suma absolut decenta si morala. El a negat ca se va aplica vreo sanctiune celor care ar refuza sa semneze tabelul, deoarece “nu este vorba de o obligatie, ci de un acord personal”. Functionarii spun ca au facut deja donatii voluntare si li se pare aberant sa contribuie si pe listele de la serviciu, chiar daca obligatia este de la sine inteleasa.
Integral in Gardianul. Functionarii publici sunt “determinati” sa plateasca sume dinainte stabilite in contul pentru ajutorarea sinistratilor, administrat de Secretariatul General al Guvernului. Operatiunile de strangere a banilor au demarat deja in Ministerul Muncii, Ministerul Economiei si Finantelor si institutiile din subordine. Plata se face pe baza de tabel nominal, in care angajatul semneaza ca e de acord sa doneze banii. La Finante, suma difera dupa ra