Fantezia arhitectilor a ridicat cladiri cu diverse forme, cum ar fi o minge de fotbal, un cos sau o locuinta precum cea a hobbitilor din „Stapanul Inelelor“.
Imobile cu forme neconventionale se pot gasi pe toate continentele, din America pana in Asia. Sunt o sursa de venituri deloc de neglijat, deoarece unele dintre ele sunt obiective turistice sau au fost obiectul unor tranzactii de milioane de euro, in vreme ce altele au fost proiectate pentru a fi hoteluri sau sedii de firme.
Majoritatea sunt locuite. O ierarhie este greu de realizat, deoarece fiecare dintre aceste imobile are un concept aparte. Unul dintre cele mai vizitate locuri din Viena este Hundertwasser House, un imobil proiectat de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser.
Liniile ondulate care delimiteaza etajele, acoperisul acoperit cu iarba si pamant, copacii care cresc in locuinte si culorile vii ale fatadei fac din acesta un imobil unic si spectaculos. Acelasi artist a proiectat si casa sub forma de spirala din Dalmstadt. Casa cu forma unei mingi de fotbal l-a facut cunoscut pe un olandez stabilit in Malawi. Arhitectul Jan Sonkie si-a proiectat casa in acest fel deoarece a vrut sa faca ceva diferit.
Exteriorul este din metal, iar interiorul din lemn. Spectaculoasa este constructia denumita „bubble house“, care a fost ridicata in apropiere de Nisa. Constructia a inceput in anii ’70, iar costurile au fost estimate la aproximativ 7,5 milioane de dolari. Imobilul este compus din mai multe constructii cu forma de bula, care aduc intr-un anumit fel cu cele ale hobbitilor din „Stapanul inelelor“.
Integral in Cotidianul Fantezia arhitectilor a ridicat cladiri cu diverse forme, cum ar fi o minge de fotbal, un cos sau o locuinta precum cea a hobbitilor din „Stapanul Inelelor“.
Imobile cu forme neconventionale se pot gasi pe toate contin