In ultima perioada, marketerii americani au inceput sa isi faca tot mai multe griji din cauza crizei creditelor, a scumpirii carburantilor, dar si a cresterii preturilor la locuinte.
Fiind constienti de provocarile pe care le vor intampina rezultatele financiare ale companiilor pentru care lucreaza, advertiserii din Statele Unite cauta noi mijloace de a reduce cheltuielile de publicitate, in asa fel incat acestea sa nu afecteze nivelul vanzarilor si, implicit, a castigurilor.
Din acest motiv, majoritatea marketerilor vor taia din bugetele de publicitate in mod strategic, concentrandu-se pe categoria de media cea mai putin productiva, opineaza Joseph Abruzzo, vicepresedinte executiv de cercetare al MPG, citat de AdAge.
Abruzzo propune cinci strategii care merita urmate de companiile americane in situatii de tipul celor numite mai sus, mai ales datorita faptului ca acestea sunt usor de implementat si nu presupun riscuri adiacente.
1. Largirea audientei, conform strategiei de business
Proiectele de media strategice care vizeaza categorii de public bine definite tind sa aduca o audienta sporita, compusa nu doar din consumatorii fideli pe care ii poate avea un business, ci si din non-utilizatorii brandului pe care il promoveaza un advertiser. Costurile pe care le presupune transformarea indivizilor nefamiliarizati cu imaginea promovata in audiente largite pot fi infime in comparatie cu veniturile pe care le pot aduce aceste publicuri nespecializate.
Cu cat este mai puternic procesul de targetare a categoriilor potrivite de public, cu atat este mai efectiv castigul (atat material, cat si spiritual). Astfel, se poate pleca de la o audienta medie de utilizatori si se poate ajunge la un public specializat, fidelizat, de mari dimensiuni.
Acest lucru ajuta, totodata, si nivelul vanzarilor, fiindca cu cat este mai mare numarul clientilor