Numărul mic de bancomate instalate în staţiunile de pe litoralul românesc ridică o problemă turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa la mare. Pentru a nu-şi pierde timpul în
Numărul mic de bancomate instalate în staţiunile de pe litoralul românesc ridică o problemă turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa la mare. Pentru a nu-şi pierde timpul în căutarea unui ATM şi, eventual, să stea la cozi, turiştii se văd nevoiţi să-şi "încarce" portofelele cu numerar. Mai puţin de 150 de bancomate sunt instalate în 11 dintre staţiunile de la Marea Neagră.
Asta în condiţiile în care, în fiecare weekend, litoralul românesc este împânzit de peste 100.000 de turişti. Cele mai multe bancomate se găsesc în staţiunile Mamaia şi Mangalia. Lipsa bancomatelor în staţiuni este justificată de bănci prin costurile lunare pe care le presupun.
Aparatele sunt neprofitabile pentru bănci, pentru că sunt folosite doar în sezon, iar costurile de instalare, întreţinere şi chirie sunt mari.
Numărul scăzut de ATM-uri de pe litoral este justificat prin costurile mari de întreţinere, de instalare sau de chirie
Deşi turismul la Marea Neagră continuă să crească de la an la an, numărul de bancomate rămâne scăzut. Băncile justifică acest lucru prin neprofitabilitatea aparatelor.
Dacă te-ai hotărât să îţi petreci vacanţa de vară pe litoralul românesc, încarcă-ţi portofelul cu bani cash. De ce? Pentru că aici bancomatele sunt destul de puţine şi s-ar putea să îţi ia ceva timp să găseşti unul. În plus, dacă dai de un bancomat, s-ar putea să ai ghinionul ca acesta să fie temporar suspendat sau să stai să aştepţi la rând, având în vedere numărul mare de turişti.
Mai puţin de 150 de bancomate sunt instalate în 11 dintre staţiunile de la Marea Neagră. Asta în condiţiile în care în fiecare weekend litoralul românesc este împânzit de peste 100.000 de