Dinu Zamfirescu a fost unul dintre cei mai activi membri ai exilului politic romanesc din anii ’70-’80 ai secolului trecut. "Cumparat" de rudele sale de la niste intermediari ai regimului ceausist, el a nimerit intr-o lume destul de ciudata, unde, de multe ori, te puteai ciocni cu agenti mai mult sau mai putin acoperiti ai sistemului represiv de la Bucuresti. Zamfirescu (actualmente secretar de stat la Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc) vorbeste azi despre cumparari de persoane, o Mata Hari in varianta DIE si agentii de influenta infiltrati de Bucuresti in importante structuri europene.
Dinu Zamfirescu a fost unul dintre cei mai activi membri ai exilului politic românesc din anii ’70-’80 ai secolului trecut. "Cumpărat" de rudele sale de la nişte intermediari ai regimului ceauşist, el a nimerit într-o lume destul de ciudată, unde, de multe ori, te puteai ciocni cu agenţi mai mult sau mai puţin acoperiţi ai sistemului represiv de la Bucureşti. Zamfirescu (actualmente secretar de stat la Institutul Naţional pentru Memoria Exilului Românesc) vorbeşte azi despre cumpărări de persoane, o Mata Hari în variantă DIE şi agenţii de influenţă infiltraţi de Bucureşti în importante structuri europene.
Jurnalul Naţional: Cine erau oamenii din reţeaua occidentală a DIE?Dinu Zamfirescu: În anii ’70-’80, Securitatea, DIE, îşi făcuse o reţea de agenţi de influenţă cam prin toată lumea occidentală. Cel mai important pare să fi fost Josif Constantin Drăgan, care îşi făcuse o Asociaţie a Etniei Române, organizaţie care mergea pe linia politicii externe de la Bucureşti. Drăgan nu era singurul... Mai existau Dean Milhovan şi Şerban Andronescu în SUA, Michael Titus la Londra, Nicolae Baciu, Eugen Caraghiaur din Canada, pictorul Steriadi la Bruxelles. Oamenii ăştia ajunseseră pe orbita Securităţii din vanitate, atraşi de bani sau de spoiala n