Specialistii nu au cazut nici pana acum de acord daca rosia e leguma sau fruct. Cu toate acestea, cercetatorii recunosc rosia ca pe un aliment nutritiv care poate sa combata efectele unei alimentatii bogate in carne rosie si alimente prelucrate la scara industriala.
“Persoanele care mananca foarte multa carne rosie au un risc mai mare de a face diverse tipuri de cancer, de intestine, de ficat, de plamani sau de esofag.
Lycopenul din rosii actioneaza ca un adevarat antioxidant si neutralizeaza radicalii liberi care distrug celulele si ajuta la refacerea tesuturilor afectate. Aceasta este concluzia unui nou studiu al Institutului american pentru studiul cancerului. Iata beneficiile rosiilor.
1. Sunt bune pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange. Reduc tensiunea arteriala, sunt recomandate in hipertensiune.
2. Previn diareea, regleaza flora si tranzitul intestinal. Datorita calitatilor lor miraculoase, rosiile sunt folosite pentru tratarea arsurilor la stomac, a flatulentei si a indigestiei. De asemenea, ele consolideaza sanatatea ficatului.
3. Usureaza iritatiile ochilor. Curata si revitalizeaza pielea. Vindeca arsurile solare. Vindeca ranile si bubele.
Integral in Click Specialistii nu au cazut nici pana acum de acord daca rosia e leguma sau fruct. Cu toate acestea, cercetatorii recunosc rosia ca pe un aliment nutritiv care poate sa combata efectele unei alimentatii bogate in carne rosie si alimente prelucrate la scara industriala.
“Persoanele care mananca foarte multa carne rosie au un risc mai mare de a face diverse tipuri de cancer, de intestine, de ficat, de plamani sau de esofag.
Lycopenul din rosii actioneaza ca un adevarat antioxidant si neutralizeaza radicalii liberi care distrug celulele si ajuta la refacerea tesuturilor afectate. Aceasta este concluzia unui nou stud