Sau viziteaza aisbergurile inainte sa dispara definitiv in ocean si templele din Cambodgia pana nu vor fi inconjurate de hoteluri de lux. Si chiar daca Venetia e plina de turisti si miroase neplacut vara, trebuie vazuta macar o data in viata, pana nu va f
Ghetarii "dungati" din Antarctica sunt printre minunile naturale ale lumii, dar nu se stie pentru cat timp avand in vedere ca topirea ghetarilor din vestul Antarcticii s-a accentuat de 20 de ori. "Pe mine m-a sunat un prieten care anul trecut era la Polul Nord intr-o expeditie norvegiana si mi-a zis ca acolo sunt plus 5 grade si se vede pamant," spune David Neacsu, proprietarul lantului de magazine Himalaya si cel care a condus prima expeditie romaneasca pe muntele Everest. "Sunt cateva semnale de alarma care au fost deja trase si lumea tinde sa le ignore. Un alt exemplu de schimbare a naturii, pe care l-am vazut cu ochii mei, este culoarul de diamant din Mount Kenya. Am fost de trei ori pe varful muntelui din Kenya, prima oara in 1994 cand am vazut ghetarul care se "revarsa" pe versantul muntelui, denumit culoarul de diamant si care era de 1.200 de metri lungime. In 1998 mai ramasese doar jumatate din ghetar, iar anul trecut, cand am facut parte din cea mai mare expeditie de romani in Africa (18 oameni) culoarul de diamant disparuse. Acelasi lucru se intampla si cu varful Everest despre care tibetanii spun ca se schimba de la an la an si va ramane complet uscat", povesteste Neacsu.
Nici urmele civilizatiilor antice nu vor mai ramane pentru mult timp martore intacte ale culturiilor disparute, crede David Flusberg, presedintele dezvoltatorului imobiliar Adama. "In anul 2000 am fost sa vizitez Angkor, templele tribului Khmer din zona Siam Rip in Cambodgia (doar 50 din 5.000 de temple pot fi vizitate din cauza minelor din jungla care pot exploda oricand)."
Tribul khmer, care a construi