» Turistii pot admira, pe tot parcursul verii, o expozitie cu pesti rapitori.
» Rechinii care depasesc 1,5 metri ajung in acvariile din Miami, Statele Unite ale Americii.
Experienta unei intalniri fata in fata cu unele dintre cel mai periculoase vietuitoare ale adancurilor este, fara indoiala, una de neuitat. Expozitia de rechini si piranha este deschisa publicului interesat pana la sfarsitul sezonului si este gazduita de Complexul Muzeal de stiinte ale Naturii Constanta. Cele trei incaperi special amenajate cuprind sapte rechini si 14 pirahna. Organizatorii evenimentului sunt de origine italiana si nu sunt prezenti in Romania pentru prima data. Proiectele lor au fost agreate de conducerea complexului, iar publicul s-a dovedit interesat sa descopere amanunte despre viata rapitorilor.
Acvariul este conceput din rezina sintetica si este consolidat cu fier. Oglinzile au o grosime de 50 mm. Pentru a garanta calitatea apei, un sistem de filtrare performant a fost studiat si instalat special. Capacitatea acvariului este de 30.000 litri de apa de mare si este echipat cu patru pompe aspirante de zece metri cubi pe ora, asigurand filtrajul complet al bazinului in mai putin de o ora. Temperatura apei trebuie sa fie neaparat de 24 de grade Celsius. Termometrele sunt puse langa filtre si permit incalzirea si reglarea apei din bazin. Pentru a stopa pierderea de caldura, incaperea este izolata.
Lumea oceanelor, o lume periculoasa
Prima cabina cuprinde specii de pesti piranha. Chiar daca sunt parte dintr-un grup, manifesta teritorialitate. In ciuda faptului ca impart un spatiu mai redus din acvariu, pot declansa batai sangeroase intre indivizi, mai ales daca au marimi diferite. Coabitatia cu ceilalti pesti este intotdeauna problematica si, in general, este de evitat. Numai cativa pesti-pisica, ce au pielea dura, pot rezista la dinte