Românii care au revenit în ţară, în concediu, s-au apucat de cumpărături, de nunţi, de construit, de plombat măsele. Sursa: Horia CălăceanuSursa: Alexandru RujaSursa: Alexandru Ruja
1 /.
Punctele de trecere a frontierei au fost luate cu asalt şi în weekendul care a trecut. În comparaţie cu un sfârşit de săptămână din extrasezon, traficul de persoane, atât români, dar şi străini, la intrarea în ţară s-a menţinut la cote ridicate. Începând din noaptea de vineri spre sâmbătă până duminică, aproape 193.000 de persoane au intrat în România, mai ales pe la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, motivaţia principală a acestei creşteri este numărul mare de străini care vin în România în această perioadă în vacanţă, dar mai ales al românilor stabiliţi în străinătate, care se întorc acasă pentru a-şi petrece concediile de odihnă. După luni bune de tras pe piaţa muncii din Italia sau Spania, românii se întorc acasă şi fac nunţi, chefuri, case, îşi repară dantura sau îşi etalează maşinile „ultimul răcnet“.
Vad bun pentru vânzătorii ambulanţi
Creşterea traficului la frontieră e de bun augur pentru comercianţii ambulanţi de produse de artizanat, care-i asaltează pe euronaveşti încă de la intrarea în ţară. Românii se întorc acasă cu bani buni, iar târgoveţii profită din plin de asta. DN 7, dinspre Punctul de trecere a frontierei Nădlac, e prima oprire, iar comercianţii şi-au mutat aici bogata ofertă. În plus, pe şoseaua de centură a Aradului, unde sunt două bariere care se ridică abia după minute bune de aşteptare, cozile de maşini se întind pe mai mulţi kilometri în fiecare zi. Şi unde e coadă de maşini, acolo sunt şi vânzătorii ambulanţi.
Ca să-şi mai ocupe timpul pe care-l petrec la coadă, şoferii sunt ofertaţi să cumpere de toate, de la aşa-zise obiecte de