Veniturile medicilor de familie s-au dublat din luna aprilie a acestui an, pentru ca ministrul Sanatatii vrea sa acorde mai multa atentie medicinei preventive. Situatia nu este pe placul doctorilor de la urgenta si asta pentru ca lefurile medicilor din spitale au crescut cu doar 6%. Astfel, medicii din spitale, cu peste 30 de ani vechime, ajung sa cistige lunar in jur de 4.000 de lei cu tot cu sporuri, iar rezidentii sint platiti cu aproape 1.000 de lei pe luna. Desi medicii de la urgenta si terapie intensiva acuza Ministerul Sanatatii de discriminare si afirma ca muncesc mai mult si se expun la mai multe riscuri decit doctorii de familie, ministrul Sanatatii sustine ca medicii de familie trebuie sa fie mai bine platiti si asta ca sa previna si sa trateze bolile in faza incipienta pentru a se evita internarile costisitoare de mai tirziu.
Veniturile lunare ale medicilor de familie au crescut din luna aprilie, odata cu modificarea pozitiva a valorii numarului de puncte acordate pentru fiecare asigurat de pe lista si a tarifului pentru unele servicii prestate, criterii dupa care se face plata acestor cadre sanitare.
Astfel, in functie de citi pacienti are si de numarul unor anumite servicii pe care le ofera pe linga consultatiile obisnuite, printre care imunizari copii, asistenta gravide, un medic de familie poate incasa intr-o luna sume cuprinse intre 11 si 50 de milioane de lei vechi.
Mai multi bani intra in buzunarul doctorilor care lucreaza la tara, intr-o zona defavorizata, cu foarte multe persoane luate in evidenta si care, pentru conditiile grele in care muncesc, primesc un spor ce variaza intre 20% si 80%.
Medicii de la tara, platiti mai bine decit cei de la oras
Desi asistenta sanitara din mediul rural este considerata ca fiind una precara, iar posturile de la tara nu sint rivnite ma