De cateva luni, tranzactiile pe piata imobiliara mentin un ritm scazut, desi cererea de locuinte este mare. Analistii imobiliari anticipeaza ca incepand din septembrie piata constructiilor se va reechilibra.
Desi cererea de locuinte in ansambluri rezidentiale noi continua sa fie ridicata, cumparatorii amana achizitionarea de apartamente, sperand ca pe fondul crizei imbiliare, resimtita de 2-3 luni si in Romania, preturile sa mai scada. Parerile analistilor imobiliari sunt impartite: unii cred ca preturile la rezidentiale noi se vor reduce putin, altii sunt de parere ca dezvoltatorii imobiliari vor lasa balta proiectele incepute si se vor retrage de pe piata, dar exista si opinii potrivit carora din toamna piata se va echilibra si tranzactiile vor fi reluate dupa ritmul scazut inregistrat pe durata verii.
Seful departamentului rezidential de la CB Richard Ellis-Eurisko, Ionut Bordei, apreciaza ca, daca ritmul scazut al vanzarilor va continua, multi dezvoltatori imobiliari se vor retrage de pe piata, ceea ce va conduce la un deficit de oferta considerabil. "Bucurestiul are nevoie de 200.000-300.000 de apartamente. In acest moment, pe piata exista foarte multi cumparatori, cei mai multi dintre ei au deja creditele aprobate de catre banci, insa nu cumpara sperand intr-un miracol – un pret mai mic peste o saptamana sau peste o luna.
Va fi surprinzator pentru multi dintre acesti cumparatori sa constate ca proprietatile nu s-au ieftinit, pentru ca nu au cum, atat timp cat costurile sunt imense.
Integral in Romania Libera De cateva luni, tranzactiile pe piata imobiliara mentin un ritm scazut, desi cererea de locuinte este mare. Analistii imobiliari anticipeaza ca incepand din septembrie piata constructiilor se va reechilibra.
Desi cererea de locuinte in ansambluri rezidentiale noi continua sa fie ridicata, cumparatorii