» Viitura care coboara pe Prut, spre Galati, a provocat inundarea a 430 de hectare de pasune si a fermei piscicole Mata Radeanu.
» Echipele de la ISU, Apele Romane si Drumuri Nationale, lucreaza zi si noapte la consolidarea digului Bratesul de Jos si a digului din saci de la Slobozia Oancea.
Unda de viitura provocata de cresterea, in urma cu zece zile, a debitului deversat de la Acumularea Stanca Costesti la 850 mc/s se propaga cu viteza pe cursul inferior al raului, determinand depasirea cotei de inundatie in mai multe zone si accentuarea fenomenului de remuu, cresterea "rezistentei" intampinate de afluentii Prutului la varsarea in rau. Conform purtatoarei de cuvant a Prefecturii Galati, Petrica Patilea, ieri, la punctul hidrometric Oancea, debitul era de 499 mc/s, cu 47 mc/s mai mare decat debitul inregistrat sambata, iar nivelul apelor era de 598 cm, cu 39 cm peste cota de inundatie, apropiindu-se de cota de pericol, de 600 cm, pe care era de asteptat sa o depaseasca in cursul serii.
Prefectul interimar, Gabriel Panaitescu, le-a cerut specialistilor o monitorizare stricta a starii digurilor de aparare, debitelor si cotelor, dupa ce apele s-au revarsat in mai multe zone. Cresterea nivelului apelor Prutului a determinat producerea fenomenului de remuu pe raul Elan, iar conform primarului comunei Cavadinesti, Aurel Florea, apele acestuia au inundat peste 150 ha de pasune din satul Vadeni si ferma piscicola Mata Radeanu. Dar autoritatile au cele mai mari probleme la Oancea, unde, potrivit primarului Victor Chiriloaie, apele s-au revarsat pe o suprafata de 280 ha si o ferma, de unde animalele fusesera evacuate. Echipele de interventie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati si Directia de Gospodarire a Apelor (DGA) Galati se confruntau cu situatii critice in doua zone de pe malul Prutului, la Slobozia Oancea, u