Sportivi cu şanse la medalii nu vor participa la JO din cauza dopajului Testele pozitive s-au înmulţit odată cu apropierea Jocurilor Olimpice, iar preşedintele CIO apreciază că vor mai
Sportivi cu şanse la medalii nu vor participa la JO din cauza dopajului
Testele pozitive s-au înmulţit odată cu apropierea Jocurilor Olimpice, iar preşedintele CIO apreciază că vor mai fi mulţi sportivi depistaţi pe parcursul competiţiei.
Dopajul tinde să devină o problemă la ordinea zilei în sport şi, din păcate, Jocurile Olimpice de la Beijing nu fac excepţie. România nu a fost nici ea ferită de asemenea probleme, iar cazurile de acest gen au apărut chiar în săptămânile ce au precedat întrecerile din capitala Chinei.
Una dintre speranţele noastre la o medalie olimpică, semifondista Liliana Popescu, a fost depistată pozitiv la un control antidoping şi a fost scoasă de pe lista olimpică cu doar o lună înainte de startul competiţiei de la Beijing.
Problemele în atletismul românesc nu s-au oprit aici, iar alte două sportive au ieşit din calculele pentru Olimpiadă cu câteva zile înainte de plecarea spre capitala Chinei. Elena Antoci şi Cristina Vasiloiu au fost la rândul lor depistate pozitiv la un test antidoping şi, la câteva zile, şi-au anunţat retragerea din activitatea sportivă.
Depistată pozitiv la 19 ani
Alte două cazuri de sportivi cu şanse la medalii au zguduit lumea sportului în zilele premergătoare olimpiadei. Înotătoarea americană Jessica Hardy, în vârstă de 19 ani, şi scrimerul Italian Andrea Baldini, 23 de ani, au fost excluşi din delegaţiile ţărilor respective după ce au fost depistaţi pozitiv la controalele efectuate.
Testul efectuat de Hardy a ieşit pozitiv la clenbuterol, o substanţă care se foloseşte la tratarea astmului, însă are efecte anabolizante, este considerat stimulent şi se află pe lista substanţelor