Procurorii timişoreni nu pot soluţiona peste 30 de crime, dosarele rămânând în "inventarul" faptelor de omor cu autor necunoscut Procurorii spun că printre crimele rămase cu AN (autor
Procurorii timişoreni nu pot soluţiona peste 30 de crime, dosarele rămânând în "inventarul" faptelor de omor cu autor necunoscut
Procurorii spun că printre crimele rămase cu AN (autor necunoscut) sunt câteva cazuri în care nici măcar cei omorâţi nu au fost identificaţi.
În întreaga regiune, judeţele Caraş-Severin, Arad şi Timiş, sunt înregistrate 32 de dosare de omor rămase cu autor necunoscut. Dintre acestea, 31 sunt comise în Timiş, cele mai multe în capitala Banatului, Timişoara.
Procurorul general Vasile Bâc, şeful Parchetului Curţii de Apel Timişoara spune că este imposibil să se afle autorii. "Trebuie să ne acomodăm cu ideea că există crime la care nu se pot găsi niciun fel de indicii pentru aflarea autorilor. Dacă nu există probe sau indicii pur şi simplu sunt imposibil de rezolvat", declară Bâc.
Încă se lucrează la crime vechi de 15 ani
Inventarul activ cu cele 32 de crime perfecte este adunat în ultimii 15 ani. Cazurile sunt clasate ulterior, când intervine termenul de prescripţie. După cei 15 ani, chiar dacă apar dovezi care să ducă la făptaşi, aceştia nu mai pot fi traşi la răspundere.
"Noi lucrăm continuu în aceste dosare", mai spune procurorul general. În câteva cazuri procurorii nu au putut identifica nici măcar victimele crimelor. Procurorul Ion Braşoveanu, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, spune că Pădurea Verde este locul în care se abandonează victimele.
"Avem un caz din 1997 în care nu am reuşit să aflăm nici măcar cine e victima. S-a găsit cadavrul la Pădurea Verde. Victima fusese împuşcată în cap de mai multe ori. Singurul indiciu era o monedă de 1 pfening aflată într-un buzunar. Am încercat identi