Piaţa produselor alimentare ecologice începe să se dezvolte timid şi în România, tot mai multe persoane preferând o alimentaţie care să asigure efecte benefice asupra sănătăţii.
Piaţa produselor alimentare ecologice începe să se dezvolte timid şi în România, tot mai multe persoane preferând o alimentaţie care să asigure efecte benefice asupra sănătăţii.
Specialiştii europeni afirmă că ţara noastră dispune de un potenţial considerabil pentru producţia de alimente organice, datorită climei favorabile şi forţei de muncă ieftine.
Cu toate acestea, produsele ecologice româneşti rămân puţine, întrucât producătorii nu reuşesc să obţină certificarea europeană pentru ele.
De aceea, majoritatea alimentelor ecologice din România sunt importate din ţări precum Austria sau Germania. Cele mai vândute produse bio sunt laptele, ouăle, iaurturile, fructele, legumele, dar şi mezelurile.
Unul dintre impedimentele pe care le-ar putea împiedica dezvoltarea pieţei acestui gen de produse îl reprezintă preţurile mai mari decât cele ale produselor nonorganice.
Gustul şi parfumul alimentelor naturale, dar şi siguranţa unei sănătăţi de fier sunt atuurile produselor organice, atât de apreciate în statele Uniunii Europene
De-a lungul vremii, roadele pământului au fost supuse unor tratamente chimice. Realizând ce a pierdut, omul modern revine la "dragostea dintâi": produsele bio.
Conştientizarea oamenilor că într-o ţară atât de poluată se mai pot reîntoarce la natura pură, consumând produse bio, este foarte importantă.
"Românii încep să aibă grijă din ce în ce mai mult de sănătatea lor şi a copiilor lor. Produsele bio reprezintă o alternativă sigură pentru cei ce îşi doresc o alimentaţie cu efect benefic asupra sănătăţii.
În SUA şi în Canada, pentru aceste alimente este folosit termenul <> , în Europa sunt fol