Răspunzând întrebărilor site-ului www.craiova-maxima.ro, fostul preşedinte al Universităţii Craiova, Ion Geolgău, afirmă că decizia FIFA de interzicere a transferurilor este de bun augur pentru juniori, prevăzându-le celor promovaţi în echipa mare a oltenilor cariere frumoase în fotbal.
- U: Care sunt motivele plecării dumneavoastră de la Universitatea Craiova? În ce relaţii sunteţi cu actuala conducere a echipei? Aţi reveni la club dacă vi s-ar propune?
- Am plecat de la Universitatea din motive personale. Relaţiile actuale? Am respect faţă de conducerea clubului alb-albastru. Am plecat, repet, din motive personale şi cred că, deocamdată, nu are sens să discutăm despre o ipotetică propunere de a reveni la Universitatea.
- U: Care este cel mai frumos gol al carierei dumneavoastră?
- Frumoase au fost mai multe. Aş putea vorbi însă de cele mai importante goluri, iar acestea au fost două. Unul este cel înscris în acel sezon fast al nostru din Cupa UEFA, ediţia 1982/1983, golul din prelungirile meciului cu Bordeaux, decembrie 1982, care ne-a calificat în „primăvara europeană“ din 1983. Celălalt gol, foarte important pentru echipa naţională, cât şi pentru mine, este cel din meciul Cehoslovacia - România 1-1, din preliminariile CE 1984, partidă disputată în noiembrie 1983 la Bratislava şi în urma căreia România s-a calificat la CE din Franţa 1984.
- DoRyN:
Din Pieleşti la Bratislava,
Din Craiova la Buzău,
Europa fredonează,
Hai, Geolgău, Geolgău, Geolgău!
Vă mai aduceţi aminte aceste versuri şi cu ce ocazie au fost scrise?
- Ce întrebare! Normal că îmi aduc aminte de „ocazia“ cu care au fost scrise, după partida importantă a naţionalei de la Bratislava, de care vorbeam mai înainte. Nu-mi amintesc autorul acestor versuri... Ştiam că erau altfel:
Din Pieleşti la Bratislava,
Din Paris până la Buzău,