» Ministrul Justitiei si-a propus propriul consilier, pe Monica serbanescu, pentru functia de procuror-sef al DNA.
» Imediat Daniel Morar a fost delegat pentru 90 de zile la sefia Directiei de catre procurorul general.
» Propunerea lui Predoiu are toate sansele sa nu se materializeze, avand in vedere ca alegerile din toamna vor stabili seful DNA.
Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a propus Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) numirea Monicai serbanescu in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). In acelasi timp, procurorul general al Romaniei, Laura Kovesi, l-a delegat pe Daniel Morar pentru inca 90 de zile la conducerea DNA. "Atunci cand expira mandatul procurorului-sef, se poate delega un interimar de 90 de zile sau mai mult, pana este ales un nou sef", a declarat Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al Parchetului General. Aceasta miscare sugereaza ca viitorul procuror-sef al DNA va fi stabilit in cele din urma de rezultatul alegerilor generale, care ar trebui sa aiba loc in luna noiembrie, adica exact atunci cand expira prelungirea de 90 de zile acordata lui Daniel Morar.
Apreciind profesionalismul fostului sef al Directiei, ministrul Predoiu i-a dat acestuia posibilitatea sa aleaga, daca doreste, intre functia de adjunct al DNA si cea de inalt reprezentat al ministerului in cadrul misiunii Romaniei la Bruxelles, functii refuzate de Daniel Morar. Ministrul Predoiu a mai declarat ca a avut consultari in legatura cu inlocuirea lui Morar de la sefia DNA cu Laura Kovesi si cu presedintele Traian Basescu.
Conform Legii 303/2004, procurorul general al DNA este numit de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul (consultativ) al CSM. Presedintele Romaniei poate refuza motivat numirea unui procuror in functie de conducere, "aducand la cunostinta publicului motiv