În condiţiile în care numărul câinilor cu stăpân din Bucureşti nu este cunoscut, pentru că nu se realizează astfel de recensăminte, proprietarii de patrupede precum şi reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor, consideră că ţarcurile destinate exclusiv acestora sunt prea puţine. Statisticile primăriilor de sector privind numărul de ţarcuri amenajate în parcurile bucureştene arată că numărul acestora este în creştere, dar tot nu sunt suficiente. Proprietarii de patrupede, precum şi asociaţiile pentru protecţia animalelor, se plâng că acestea lipsesc cu desăvârşire în multe parcuri medii sau mari din Capitală, că unele se desfiinţează, în timp ce altele sunt foarte mici.
Iubitorii de animale şi-ar dori ca ţarcurile să fie dotate cu spaţii de joacă pentru câini şi să fie compartimentate, astfel încât câinii de talie mică să nu interacţioneze cu cei de talie mare. Posesorii de animale cer să se amenajeze cât mai multe astfel de ţarcuri, pentru ca patrupedele lor să nu mai facă murdărie pe spaţiul public neamenajat, faptă pentru care pot primi amendă.
La capacitate redusă
Pe raza sectorului 1, dintr-un total de 17 parcuri, doar în 4 dintre ele au fost amenajate ţarcuri pentru câini: Regina Maria, Kisseleff şi Bazilescu (două ţarcuri). Sectorul 2 are în administraţie 29 de parcuri, din care doar 17 beneficiază de ţarcuri pentru câini. Nici sectorul 6 nu stă mai bine. Dintr-un total de 12 parcuri, doar 6 au spaţii destinate plimbării patrupedelor. Cele mai mici ţarcuri au 120 mp, în timp ce unul dintre cele două ţarcuri din Parcul Drumul Taberei este cel mai spaţios, întinzându-se pe o suprafaţă de 5.200 mp.
O parte din parcurile mari ale Bucureştiului, administrate până nu demult de primăriile de sector, au trecut în răspunderea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Printre a