Festivalul "Enescu şi muzica lumii" se desfăşoară între 9 şi 19 august, în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Braşov Festivalul internaţional, ajuns la a IX-a ediţie, e un omagiu adus
Festivalul "Enescu şi muzica lumii" se desfăşoară între 9 şi 19 august, în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Braşov
Festivalul internaţional, ajuns la a IX-a ediţie, e un omagiu adus compozitorului, ultima zi a evenimentului marcând 127 de ani de la naşterea sa.
Ediţia de anul acesta, organizată de Centrul European de Cultură Sinaia în parteneriat cu Fundaţia "Prietenii muzicii Serafim Antropov" din Bucureşti, aduce, în premieră pentru România, o orchestră naţională de tineret, alcătuită din instrumentişti români cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Târgu Mureş, Baia Mare, Constanţa şi Chişinău.
Concerte în biserici şi în Cazinoul din Sinaia
"Orchestra Naţională de Tineret Spirit Enescian şi Tradiţie Europeană" este structurată pe grupe de instrumente şi pregătită de profesori-invitaţi din România şi din străinătate. Orchestra are în vedere programul a trei concerte extraordinare, care vor avea loc la Buşteni, pe 17 august, la Braşov, pe 18 august, şi la Sinaia, pe 19 august.
Tinerii au deschis evenimentul sâmbătă, printr-un concert în parcul din centrul staţiunii Sinaia, iar duminică au prezentat lucrări de Dvorak, Ceaikovski şi Sarasate, la Sala Cazino din Sinaia. Luni, concertele au continuat în Sinaia, la Biserica Romano-Catolică, urmând ca astăzi participanţii să se mute la Biserica Ortodoxă Sf. Constantin şi Elena din Predeal.
După concerte în Buşteni şi Braşov, participanţii vor reveni în Sinaia, la Centrul Cultural "Carmen Sylva" (n.r. - Enescu a compus lieduri, pe versurile reginei Carmen Sylva), când soliştii Orchestrei Naţionale de Tineret vor susţine concertul simfonic extraordinar "