ANSAMBLU. Satul olimpic gazduieste peste 16.000 de sportivi, antrenori, tehnicieni, in blocuri care seamana, doar ca design, cu cele construite in sistemul comunist la noi, insa standardele sunt cu totul si cu totul altele POARTA. Pe aici intra toata lumea in satul olimpic din Beijing La comun. Handbalistele "tricolore" locuiesc cate doua in camera, nimic deosebit pentru sporturile de echipa
George-Mihail Parvan
Nu le trebuie nimic special. Nu sunt mofturoase. Accepta sa locuiasca acolo unde au fost repartizate.
N-au cerut confort de sapte stele plus. Handbalistele "tricolore" sunt obisnuite cu cazari deloc luxoase inca din copilarie. Junioare fiind, Aurica-Valeria Motgna-Bese, Luminita Hutupan-Dinu si colegele lor au dormit in camine. Chiar si la competitii internationale, cum au fost, spre exemplu, "europenele" de junioare Austria 1997, au locuit in caminul Facultatii de Agronomie din Dorbirn. Cu spalator pe culoare. Un fel de jgheaburi de care erau atarnate robinete, de-o parte si de cealalta.
Nici vorba de asa ceva in satul olimpic din Beijing. Exista de toate in fiecare camera. Doar ca o echipa, spre exemplu, adica sapte jucatoare, locuieste intr-un apartament. De trei camere. Unde se gospodaresc singure. "Imperecherea" e dictata de selectionerul Gheorghe Tadici, dupa o scurta sfatuire cu "secundul" Dumitru Musi. Oricum, fetele sunt prietene, asa incat n-ar fi probleme, oricare ar fi colega de camera cu alta.
Drumul spre salile de antrenamente e costisitor. Adica e obositor. Si se pierde timp. Dar aceste avataruri sunt suportate de toti sportivii.
Ieri a plouat, azi iar plang norii deasupra Beijingului. Temperatura a ajuns undeva la 28 de grade Celsius. Insa umiditatea e excesiva. Ar putea, dupa cateva minute la soare, sa faca dus imbracate. Ar dormi si-afara, daca ar trebu