Chiar dacă plătesc tarife de cazare la hoteluri de trei sau patru stele, unii turişti n-au renunţat la vacanţele cu mâncarea la tigaie pe reşoul bunicii.
Personalul din serviciul spaţiilor de cazare găseşte adesea în camere cele mai diverse instalaţii, de la bătrâna butelie cu gaz, lăsată să „respire“ pe balcon, până la cuptorul cu microunde. Hotelierii se plâng de faptul că mulţi turişti se dezbracă de maniere atunci când vin la mare şi umplu balconul de rufe puse la uscat sau lasă peste tot dâre de nisip atunci când se întorc de pe plajă. Prinşi în fapt, turiştii dau de cele mai multe ori vina pe copii.
Mai să dea foc la hotel
„Fumam liniştit pe balcon, privind marea când, deodată, mă izbeşte un miros de mici. La început, credeam că vine de la terasă dar, când m-am uitat mai bine, am văzut că fumul ieşea de la etajul şapte, două niveluri mai jos“, povesteşte Mihai Miron, unul dintre turiştii cazaţi la un hotel de trei stele din Saturn. Vecinii săi tocmai încinseseră o petrecere în jurul grătarului aprins pe balcon.
Astfel de întâmplări au loc pe tot litoralul - într-unul dintre hotelurile din Mamaia cameristele au găsit, lângă reşoul depozitat tot pe balcon, un ditamai sacul cu cartofi. Surse din piaţă spun chiar că, săptămâna trecută, un mic incendiu cauzat de un reşou uitat în priză a fost depistat la timp de o cameristă la un alt hotel de trei stele din aceeaşi staţiune.
„Turistul are diverse scuze - fie că are nevoie de lapte cald pentru copil, fie că acesta mănâncă mulţi cartofi prăjiţi chiar şi la miezul nopţii şi aşa mai departe“, afirmă Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Mamaia. Tot copiii sunt de vină şi pentru nisipul din camere, dar şi pentru spălatul regulat, pentru că „se murdăresc“ repede.
Prosopul, ştergător de pantofi
O altă problemă e