Militari şi agenţi secreţi, poliţişti şi judecători, parlamentari şi funcţionari din ministere, cu toţii au acces la vacanţe low-cost, în locuri inaccesibile contribuabililor de rånd. O cameră dublă pe malul mării sau la poalele munţilor costă cåteva zeci de lei pe noapte în plin sezon. Transportul de acasă pånă la locul de cazare şi înapoi e gratuit. Un prånz complet în restaurantul hotelului îţi scoate din buzunar între şapte şi zece lei, un
Militari şi agenţi secreţi, poliţişti şi judecători, parlamentari şi funcţionari din ministere, cu toţii au acces la vacanţe low-cost, în locuri inaccesibile contribuabililor de rånd.
O cameră dublă pe malul mării sau la poalele munţilor costă cåteva zeci de lei pe noapte în plin sezon. Transportul de acasă pånă la locul de cazare şi înapoi e gratuit. Un prånz complet în restaurantul hotelului îţi scoate din buzunar între şapte şi zece lei, un whisky sau un Campari Orange, doi lei, iar o bere, un suc sau o cafea, între 70 de bani şi 1,50 lei. Aşa ar arăta, probabil, raiul pentru un romån pasionat de vacanţe, dar fără prea mulţi bani în portofel. Fanii concediilor ieftine şi bune trebuie să afle că nu e nevoie de puteri supranaturale pentru a intra în lumea unde e mai rentabil să stai la hotel decåt acasă. E suficient să fii angajat în anumite instituţii ale statului.
Căci sunt în Romånia sute de vile, hoteluri şi cabane, situate cu precădere pe Litoral şi în zonele montane, care sunt destinate exclusiv demnitarilor sau salariaţilor unor ministere, ai serviciilor de informaţii sau ai unor regii publice şi companii naţionale.
Peste 300 de structuri de cazare doar pentru anumiţi turişti
Un raport din 2004 al Corpului de Control al Primului-Ministru stabilea că există 305 clădiri aflate în proprietate publică şi utilizate ca unităţi de cazare cu circuit închis. Două treimi (212) din ele aparţineau un