Dan Micu, specialist în medicina chineză a emigrat în 1996, cu destinaţia Canada. Fost director general la o companie din România, Micu este unul dintre cei mai cunoscuţi practicieni ai medicinii alternative din comunitatea românească din Canada. A salvat un băieţel de numai 4 ani, cu afecţiuni grave ale aparatului auditiv şi continuă să propună noi soluţii de medicină alternativă diferitelor diagnostice. Tată a doi băieţi, Dan Micu îi sfătuieşte pe cei care se decid să emigreze să încerce aşa cum îi duce mintea şi intuiţia. Evenimentul Zilei: În momentul în care aţi emigrat din România eraţi Director General la o companie româno-olandeză. Ce v-a determinat să faceţi acest pas?
Dan Micu: Am părăsit ţara în anul 1996. Motivele au fost multiple. În primul rând, multe s-au legat de chestiuni familiale pe care am crezut că le voi îmbunătăţi schimbând geografia, în genul "schimbi locul, schimbi norocul". De asemenea, am dorit să-i ofer fiului meu, pe atunci în clasa a XI-a, o viaţă mai bună decât am avut eu, sau oricum, cu mai multe perspective.
La vremea aceea eram convins că din cauza regimului Iliescu eram intraţi într-o fundătură de genul în care se afla acum Basarabia, nu atât economic, cât politic. Consideram că ne va lua foarte mult timp ca să intrăm în rândul lumii. Discutam cu şeful meu de la vremea aceea, un olandez, Andre Schelling, şi el îmi spunea, "ai răbdare, la fel a fost şi pentru tatăl meu în Olanda, după terminarea războiului". L-am întrebat "Şi câţi ani i-au luat tatălui tău să trăiască cât de cât bine?". Iar Andre mi-a răspuns "vreo 25 de ani". Mi-am spus atunci că nu am atâta vreme de aşteptat şi că am încercat destul.
În 1995, când m-am hotărât să plec, PSD-ul, partidul de la putere, părea că va dăinui cu zecile de ani acolo. Am crezut că cinci ani de încercări sunt de ajuns şi că dacă stau mai mult îmi voi ir