Rusia şi-a oprit ieri operaţiunea militară în Osetia de Sud. Deşi pe front, armata rusă a învins, declaraţiile de aseară ale liderilor politici mondiali arată că, în plan internaţional,
Rusia şi-a oprit ieri operaţiunea militară în Osetia de Sud. Deşi pe front, armata rusă a învins, declaraţiile de aseară ale liderilor politici mondiali arată că, în plan internaţional, consecinţele vor fi probabil dure pentru Moscova. Ministrul britanic de externe, David Milliband, a declarat ieri că Rusia se poate confrunta cu excluderea din G8, ca urmare a agresiunii militare asupra Georgiei.
Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a revocat acordul cu Rusia privind mijloacele de alertă în cazul atacului cu rachete şi controlul spaţiului cosmic.
"Războiul de cinci zile împotriva Georgiei obligă Rusia să constate că nu are resurse geopolitice pentru a-şi asuma rolul de "jandarm internaţional legitim", scrie ziarul rus "Gazeta".
Publicaţia arată că acţiunile Rusiei nu au fost susţinute direct şi fără echivoc de nicio ţară din lume, nici măcar din spaţiul postsovietic, "aceasta fiind o dovadă a consecinţelor negative ale politicii externe ruse în ultimii ani".
Rusia nu-şi va face aliaţi atât timp cât diplomaţia rusă va continua să ameninţe cu închiderea robinetului la gaz, în loc să convingă lumea de justeţea intereselor sale, conchide publicaţia rusă.
Saakaşvili a căzut în capcana serviciilor secrete ruse, susţine un fost consilier al lui Vladimir Putin
Un fost consilier al lui Vladimir Putin, Andrei Ilarionov, susţine că războiul din Georgia a fost o "provocare strălucită" pregătită în laboratoarele serviciilor secrete ruse.
Ţinta finală a fost, însă, parţial ratată, scenariul urmărind debarcarea preşedintelui Mihail Saakaşvili.
Dezvăluirea a apărut pe ediţia digitală a Jurnalului săptămânal (Ej.ru), a